"LADDAR..."

Hållbarhet

GADDEN ÄLSKAR HÅLLBARHET

Att vara Nordens största arbetsmarknadsmässa inom sitt område innebär för oss i GADDEN ett stort ansvar, men också en stor möjlighet att påverka. Hållbarhet är en grundpelare i allt vi gör och vi hoppas på att kunna inspirera studenter och företag till långsiktigt ansvarstagande och engagemang i frågor som rör både miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Vår ambition är att GADDEN ska vara en inspirerande plats där förutsättningar för en hållbar utveckling skapas.

undefined

Social hållbarhet

Nytt för i år är ett utökat arbete med social hållbarhet. Med årets tema vill vi inspirera till en livsstil där vi stärker och lyfter varandra. Vår målbild är att sprida positiv energi under såväl mässdagarna som under resten av året, vilket vi gör genom att leva aktivt efter vårt tema. Vi har också under årets mässa ett samarbete med Ung Cancer. Mest kända är de kanske för sina Fuck Cancer-armband, men de spelar också en stor roll i att bidra med psykosocialt och ekonomiskt stöd till sina medlemmar. För våra studenter på väg ut i karriären kan ett cancerbesked vara extra omvälvande. Vi är därför stolta över detta samarbete som kan ge trygghet om det ofattbara skulle inträffa. På mässan kommer det finnas flera möjligheter att träffa dem.

MILJÖMÄRkt event

GADDEN är ett miljömärkt event enligt Håll Sverige Rent sedan 2015. I miljömärkningen ingår att vi uppfyller kraven för hållbarhetsarbetet på flera olika områden av projektet. En stor del är planering av mässan, där vi sätter upp interna riktlinjer och policys samt hållbarhetsmål. Vi arbetar också aktivt med att minska utsläppen från transporter genom exempelvis hybridbilar från Volvo Cars, samåkning och noga planering. GADDEN är en vegetarisk mässa sedan 2017, och vi väljer gärna veganska eller certifierade produkter i första hand. På mässan arbetar vi förebyggande för att minska avfall med tydlig källsortering och utan engångsartiklar i så lång utsträckning som möjligt. Vi har också en kontinuerlig kommunikation med våra utställande företag och samarbetspartners samt på våra sociala medier om hållbarhetsarbetet.

zeromission

En del av det miljömässiga hållbarhetsarbetet är att GADDEN klimatkompenserar för de koldioxidutsläpp som mässan medför. Utställande företag erbjuds också att ta ansvar genom klimatkompensation för sin medverkan under mässdagarna. Klimatkompensationen görs genom Zeromission och för årets mässa investeras pengarna i En affärsdriven lösning mot avskogning i Bolivia - Plan Vivo, ett projekt som både stärker lantbrukares egenmakt och ekonomi samt bevarar regnskogen.

I år har vi även ett samarbete med SJ där alla företag och besökare kan resa till GADDEN till ett lägre pris. Ni kan köpa biljetter redan nu för perioden 8–16 november. Boka genom följande sida för att ta del av erbjudandet: https://www.sj.se/sv/foretag/gadden.html

undefined undefined

Stort tack till förra årets sponsorer